logo

Winnaar 'Belgian Vegan Awards'
most remarkable newcomer'
'

Diverse Smaakvolle, lekkere hapjes op de Etagère

van Atelier Flori.
Prijs: 35 euro
reserveer via FB, info@atelierflori.be
of bel op 0472 82 40 30
Etagère FOOD

het huis van
flori van acker

Afhaal

onze
wijnen

onze hapjes
hartig / zoet

exposities

Wie zijn wij?

Wij zijn Steven en Ann.  Steven is geboren en getogen in Westouter, ik, Ann,  in Zichen – Zussen – Bolder.  De liefde voerde me naar West-Vlaanderen en bracht me tot bij Steven.

Stevens hart ligt al een hele tijd in Brugge.  Na zijn studies hier gedaan te hebben, het snoepwinkeltje ”t Zoetemultje’ open gehouden te hebben in de Dweersstraat, zag hij het helemaal zitten om opnieuw een zaak te starten in Brugge.  Ook ik zag de nieuwe uitdaging helemaal zitten en verliet het onderwijs.

Charles en Greetje Dumolin gaven ons de kans dit te mogen doen in hun prachtig, uitzonderlijk, uniek pand.  Hiervoor zullen we hen eeuwig dankbaar zijn.  We hopen een warme, gezellige, huiselijke sfeer te kunnen creëren die jong en oud, vegan en niet-vegan zal kunnen bekoren.

Tot snel in Atelier Flori!

WhatsApp Image 2020-07-27 at 21.40.57

Atelier Flori

Korte Vuldersstraat 30
8000 Brugge
Tel: 0472 82 40 30 
info@atelierflori.be

  *Verplicht veld

  Wat wij u warm kunnen aanbevelen!

  website door troublefree-it © 2021

  Atelier Flori

  ‘Atelier Flori” was het atelier en kunstcentrum van de brugse kunstschilder Florimond (Flori) Arthur Joseph Van Acker (Brugge, 16 april 1858 – 14 maart 1940)

  Hij was een neoromantisch, impressionistisch Belgische kunstschilder, graveur, postzegelontwerper en directeur van de Brugse Academie.

  Hij was schilder van Brugse stadsgezichten en volksbuurten, landschappen, genretaferelen, het vissersleven, historische taferelen in impressionistische trant, religieuze werken en talrijke portretten van notabelen. Hij was ook zeer actief in het ontwerpen van affiches (zoals voor de Breydelfeesten en voor de Beiaardconcerten), folders, boekillustraties, spijskaarten, ex-libris, alsook historische kostuums en praalwagens voor Brugse stoeten en processies. Hij decoreerde interieurs, zoals op het Zand (Hotel du Singe d’Or) en Simon Stevinplaats 14. Als amateur-fotograaf was hij een actief lid van de Brugse ‘Cercle Photographique’. In 1894 was hij een van de vier stichters van de kunstminnende vereniging Chat Noir.

  Van hem wordt werk bewaard in Brugse verzamelingen, zoals OCMW, Groeningemuseum, Provinciaal Hof en bij heel wat Bruggelingen.

   

  Hwas een neoromantisch, impressionistisch Belgische kunstschilder, graveur, postzegelontwerper en directeur van de Brugse Academie. in Korte Vuldersstraat 30, een atelier en ontvangstruimte. Het gebouw is intact bewaard gebleven en is sedert 2002 als monument beschermd.

  gesloten op zondag 28/04
  in verlof van donderdag 20/06 tot en met woensdag 26/06